U petak, 07. avgusta je u Gračanici obilježena 26. godišnjica čuvene bitke na Visu.

Ovom prigodom je upriličeno polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., spomen obilježju u MZ Babići i na spomen obilježju oslobodilaca Visa.

Brojne delegacije su položile cvijeće na spomen obilježjima, između ostalih gradonačelnik Helić, delegacije svih boračkih udruženja, udruženja građana, odreda izviđača, delegacije MZ Babići i Gračanica, političke partije, roditelji poginulih boraca i dr.

Okupljenim građanima na platou Visa se kratko obratio gradonačelnik Nusret Helić.
„Ove godine obilježavanje ovog značajnog historijskog datuma, jednog od naših pet lokalnih praznika se odvija znatno skromnije zbog svima poznate situacije, ali nismo dozvolili i nikada nećemo da se zaboravi današnji dan, velika pobjeda i naši borci.“, rekao je Gradonačelnik.
Glavni imam Medžlisa IZ Gračanica, Smajo ef. Mustafić je proučio Dovu za šehide, a program obilježavanja je upotpunila članica udruženja Sijedi krš izvođenjem ilahije.

Zbog aktuelne situacije organizatori su bili prisiljeni reducirati ovogodišnji program obilježavanja i otkazati neke tradicionalne manifestacije ali su ovim povodom na Radio Gračanici emitovani specijalni programski sadržaji u povodu ovog značajnog datuma.