U multimedijalnoj sali Općine Gračanica, 23.12.2015 godine, održane su dvije prezentacije idejnog rješenja za javnu rasvjetu u centru grada.

Prezentaciji su prisustvovali općinski načelnik Nusret Helić, šefovi službi i uposlenici Općine Gračanica, privrednici kao i predstavnici javnih ustanova.

Predstavnici Philipsa i Elektrokovina su prezentovali idejna rješenja, koja obuhvataju najsavremeniju tehnologiju i  rasvjetu na tržištu. Tokom prezentovanja, prisutni su postavljali pitanja i diskutovali o idejnim rješenjima radi ispravnog odabira idejnog rješenja.

Općinski načelnik je izjavio da je Općina Gračanica, vodeći računa o kvalitetu i efikasnosti javne rasvjete, spremna da napravi iskorak u kvalitetu javne rasvjete te da će u najskorije vrijeme razmotriti oba prezentovana rješenja. Uz sredstva koja trenutno imamo u budžetu, potrebno je pronaći dodatna sredstva, kako bi Gračanica u slijedećoj godini dobila kvalitetnu javnu rasvjetu kakvu i zaslužuje, ne samo centar grada nego i uličice i dva parka, kao i objekti od ambijentalne i kulturne vrijednosti-spomenici.