Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

ASFALTIRANA ULICA AHMETA ŠILJIĆA

ASFALTIRANA ULICA AHMETA ŠILJIĆA

01.06.2016|

Dana 31.05.2016.godine, asfaltirana je ulica Ahmeta Šiljića u gradskom području.

Trenutno je ovo jedna od ulica na gradskom području Gračanice sa najsavremenijom podzemnom infrastrukturom. Prethodnih godina je zaslugom općinskog načelnika iz grant sredstava obezbijeđen toplovod za ovu ulicu, iz jedine toplane na biomasu u Bosni i Hercegovini, ugrađeni optički kablovi od strane BH Telecoma, kao i infrastruktura kablovskih televizija, te dodatnim grant sredstvima izvršena rekonstrukcija i izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije, čime su stvoreni preduslovi i za asfaltiranje ove ulice budžetskim sredstvima.

 

Prilikom rekonstrukcije i izgradnje oborinske i fekalne kanalizacije, korišteni su materijali  koji ispunjavaju Direktive Evropske unije u pogledu zaštite okoliša, čime Općina Gračanica prednjači u provedbi ekološki prihvatljivih projekata na području Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrijednost izgradnje i rekonstrukcije fekalne i oborinske kanalizacije, kao i sanacije asfalta iznosi 60.000,00 KM. Ulica Ahmeta Šiljića je time zasjala posebnim šarmom.

Općinski načelnik se ovim putem zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju tokom izvođenja gore navedenih radova.