Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Asfaltirani pristupni putevi prema Sportskom centru Bazen i Gradskoj upravi

Asfaltirani pristupni putevi prema Sportskom centru Bazen i Gradskoj upravi

14.05.2020|

Prethodnih dana završeno je asfaltiranje dijela prilaznog puta prema Sportskom centru Bazen. Aktivnost je već ranije planirana za ovu građevinsku sezonu a svi radovi koji se odvijaju u posljednje vrijeme na ovom području su u cilju osposobljavanja i stavljanja Sportske sale u funkciju. U narednom periodu planira se priprema i postavljanje zaštitne ograde.

Gradonačelnik se nada da trenutna situacija neće ugroziti ovaj izuzetno važan projekat za koji je odlučeno da se Grad kreditno zaduži u iznosu od 2 miliona KM.

Bez obzira na stanje pandemije, projekti za koje su bili potpisani ugovori se rade i završavaju po planu. Tako je završen i projekat uređenja i asfaltiranja parkinga i priključnog puta na regionalnu cestu ispred Gradske uprave Gračanica.

U okviru ovog projekta rađena je rekonstrukcija i izgradnja oborinske kanalizacije, ugradnja tampona i asfaltiranje. Izvršena je zamjena dotrajalih  i ugradnja novih ivičnjaka te izgradnja betonskih stopa za klupe u parku do parkinga.

Takođe je izvršeno asfaltiranje malog parkinga iza zgrade kojim je praktično izvršena rekonstrukcija i sanacija kompletnog prostora koji će nakon radova na horizontalnoj signalizaciji dati jednu novu sliku izgleda prostora oko Gradske uprave i Srednjoškolskog centra.