Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Čestitka Općinskog načelnika povodom Svjetskog dana bijelog štapa i Međunarodnog dana žena na selu

Čestitka Općinskog načelnika povodom Svjetskog dana bijelog štapa i Međunarodnog dana žena na selu

2015-10-14T15:38:48+00:00 14.10.2015|

“U ime svojih saradnika i u svoje lično ime upućujem čestitke povodom Svjetskog dana bijelog štapa, svim osobama koje pripadaju kategoriji slijepih i slabovidnih, kao i nevladinim organizacijama i udruženjima koja okupljaju i bore se za njihov bolji život i društveni status.

Ovo je i prilika da odamo priznanje njihovim postignućima te da se još jednom zapitamo koliko prepoznajemo probleme sa kojima se susreću ti naši sugrađani i njihove organizacije. Naše opredjeljenje i dalje će biti dosljedno uvažavanje ljudskih prava i stvaranje jednakih šansi za sve naše građane.”

 

„U svoje ime i u ime svojih saradnika upućujem iskrene čestitke povodom 15. oktobra Međunarodnog dana žena na selu, svim ženama na selima Općine Gračanica i šire.

Obilježavanjem ovog dana želimo istaknuti značaj vrijednih seoskih žena za našu općinu i cjelokupno društvo.

 

Vi mnogo toga činite za sve nas i veliki dio svog vremena provodite kako biste proizvele zdravu hranu za nas, doprinijele blagostanju vaših porodica i razvoju privrede na selima.  Zbog toga je na nama da i dalje činimo napore da poboljšamo uslove vašeg života, olakšamovaš rad da omogućimo da još više učestvujete u lokalnoj vlasti i zastupate svoje stavove i donosite odluke da bi vaša uloga i doprinos bili prepoznati i priznati u našem društvu .

Još jednom svim vrijednim ženama u selima općine Gračanica i šire želim iskazati poštovanje i čestitati vam vaš dan, uz želju za dobro zdravlje i uspjeh u radu.“

 

                                                                                                                     OPĆINSKI NAČELNIK       

                                                                                              Nusret Helić