Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Čestitka povodom 25. maja, Dana odbrane Gračanice

Čestitka povodom 25. maja, Dana odbrane Gračanice

24.05.2020|

„25. maj – Dan odbrane Gračanice,  jedan je od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji ovog grada. Sa ove vremenske distance, ovaj datum još više dobija na važnosti kao prelomni i veliki historijski trenutak, koji je gotovo u potpunosti izmijenio sudbinu naših, ali i budućih generacija.

Ovo je prilika da odam priznanje i zahvalim se narodu ovog grada, borcima i svima onima koji su dali i još uvijek daju svoj doprinos za očuvanje i bolje sutra  Gračanice i Bosne i Hercegovine.

  1. maj ove godine je i drugi dan Bajrama i obilježavamo ga kao Dan šehida. Proučimo Fatihu i odajmo dužno poštovanje svim šehidima i poginulim borcima. Nikad ih ne smijemo i nećemo zaboraviti. Čuvajmo i branimo ideale za koje su oni dali svoje živote.

Nadam se da ćemo ubuduće naše praznike dočekivati u boljim vremenima i obilježavati na dostojanstveniji i svečaniji način obavezujući se da nikada nećemo dozvoliti zaboravu da nam oduzme naše heroje, te da ćemo istovremeno braniti i boriti se za sve one vrijednosti za koje su dali svoje živote.

Svim građanima Gračanice čestitam 25. maj, Dan odbrane Gračanice!“

 

GRADONAČELNIK

 Nusret Helić, s.r.