Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Dodijeljene nagrade i priznanja za najuspješnije maturante u Mješovitoj srednjoj školi Gračanica

Dodijeljene nagrade i priznanja za najuspješnije maturante u Mješovitoj srednjoj školi Gračanica

16.06.2020|

U Mješovitoj srednjoj školi Gračanica danas je upriličena dodijela novčanih nagrada i priznanja za maturante koji su tokom cijeloj školovanja imali odličan uspjeh i za učenike generacije.

U skromnom programu, prisutnim učenicima i razrednim profesorima obratili su se gradonačelnik Nusret Helić i direktor MSŠ Midhat Beganović.

„Ovo je novi početak, počinjete birati zanimanje, posao koji će vas voditi kroz život. Ja sam ubijeđen da će ova generacija izabrati pravi put kako ste to radili ove četiri godine školovanja i bili ste najbolji učenici.  Prva ste generacija koja je u nešto drugačijim uslovima završila školovanje ali ste se i tu dobro snašli i postigli dobre rezultate. Ja čestitam prije svega vama, pa onda vašim roditeljima i profesorima“, kazao je gradonačelnik Helić.

Gradonačelnik je istakao da je ovo jedna od najboljih generacija maturanata  i da će lokalna zajednica stojati na raspolaganju i biti na usluzi svima a prvi korak u tome će biti dodijela stipendija.

Direktor Mješovite srednje škole Midhat Beganović je čestitao svim maturantima na uspjehu, profesorima te se zahvalio Gradonačelniku na novčanoj podršci učenicima koja nije izostala ni ovaj put.

Za učenicu  generacije u školskoj 2019/2020 godini proglašena je Nermina Nuhanović, dok je sportista generacije Melisa Sinanović.