Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Donacija zaštitnih maski

Donacija zaštitnih maski

03.08.2020|

Služba civilne zaštite Grada Gračanica te Opća bolnica ”dr. Mustafa Beganović” Gračanica, danas su zaprimili donaciju od po dvije stotine višekratnih pamučnih zaštitnih maski za lice. Gosp. Mustafa Bajić, pomoćnik Gradonačelnika za civilnu zaštitu, istaknuo je da će ova vrijedna donacija biti iskorištena za kampanju podizanja svijesti građana o ulozi i važnosti nošenja zaštitnih maski kao vidu poštivanja mjera zaštite od virusa COVID-19. Uočenim građanima bez zaštitnih maski u tržnim centrima, frekventnijim gradskim mjestima kao gradsko šetalište, zelena pijaca, itd., će uz pomoć volontera biti dodjeljena zaštitna maska te skrenuta pažnja na važnost nošenja iste.

Dr. Šemsudin Okanović, v.d. Direktor Opće bolnice ”dr. Mustafa Beganović” takođe se zahvalio na donaciji te istaknuo da će donirane višekratne zaštitne maske biti korištene kako za osoblje bolnice tako i za ulazne pacijente koji nemaju maske.

Donator, obrtnička radnja ”Šivaona Ibro” iz Donje Orahovice, i sama je korisnik nedavno dodjeljenog granta Slovačke agencija za međunarodni razvoj i saradnju. Gradska uprava Grada Gračanica uspješno je aplicirala preko Ambasade Republike Slovačke u BiH za dodjelu ovog granta malim obrtima. ”Šivaona Ibro” tako je obogaćena za osam novih mašina za šivenje koje su uveliko poboljšale proizvodne kapacitete te unaprijedile ponudu ovog obrta.

Maska

Vlasnik ”Šivaona Ibro” Gosp. Ibrahim Hasić