Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Gračanica će dobiti novu strategiju prema mladima

Gračanica će dobiti novu strategiju prema mladima

03.09.2020|

Grad Gračanica i Institut za razvoj mladih KULT su potpisali ugovor o međusobnoj saradnji za izradu nove Strategije prema mladima u ovoj lokalnoj zajednici. Izradi Strategije prethodit će istraživanje o potrebama i problemima mladih u Gračanici.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Nusret Helić, izvršna direktorica Instituta, Šeherzada Halmić i predstavnici uprave Grada Gračanica.

„Veliko mi je zadovoljstvo što nastavljamo saradnju sa Institutom za razvoj mladih KULT na još jednoj zajedničkoj inicijativi, koja će podržati mlade. Posebno nam je drago da ćemo imati jasnu sliku šta mladi smatraju da je potrebno Gračanici, te ćemo na osnovu toga raditi dalje korake i projekte“, izjavio je gradonačelnik Helić.

„Zadovoljstvo mi je što je što je Gračanica u vrlo izazovnom periodu ipak odlučila podržati strateški mlade, te daje punu podršku svojoj službi da radi na pripremi ovog važnog dokumenta. Naša vodilja je da sve strategije u kojima sudjelujemo budu realne i provodive, jer nam je u cilju da se strategije rade prema potrebama mladih i da odgovore na njihove zahtjeve“, izjavila je gđa. Halimić, izvršna direktorica Instituta.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima za mlade koji će se realizovati u narednom periodu te o ponovnom pokretanju rada Omladinskog centra u punom kapacitetu obzirom da je zbog nedostatka finansijskih sredstava partner na projektu „Potpune rekonstrukcije Omladinskog centra“ odustao od istog.