Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Gračanički nogometaši učestvuju u kampanji podizanja svijesti građana za sprečavanje širenja virusa COVID-19

Gračanički nogometaši učestvuju u kampanji podizanja svijesti građana za sprečavanje širenja virusa COVID-19

04.08.2020|

U sklopu Kampanje Podizanja svijesti građana u cilju provođenja preventivnih mjera za sprečavanje širenja korona virusa COVID 19 danas su volonteri nogometnog kluba „Bratstvo“ Gračanica i mjesne zajednice Gračanica dijelili informativne letke i maske građankama i građanima. Štandovi su se nalazili na frekventnim lokacijama ispred gradskog parka i ispred tržnih centara (Shopping centar Etna, TC Bingo i TC Belamionix) kao i ispred ureda mjesne zajednice Gračanica.

Organizator Kampanje je Grad Gračanica, a učesnici su nevladine organizacije, sportski kolektivi, javna preduzeća i ustanove i mjesne zajednice, a poziv za učešće u kampanji je proslijeđen i privatnim firmama. U ovu svrhu Grad Gračanica je obezbijedio 20.000 maski, koje predstavljaju jednu od najvažnijih protivepidemijskih mjera.

U narednom periodu, volonerke i volonteri iz udruženja građana i sportskih klubova maske i promotivne letke dijele svaki radni dan u terminu od 09:00 do 12:00 sati na slijedećim lokacijama: Gradski park u centru grada, ispred ureda mjesne zajednice Gračanica na šahovskom polju, ispred tržnih centara (Shopping centar Etna, TC Bingo, i TC Belamionix). Pored navedenih lokacija, u dane ponedjeljak i petak, podjela će se vršiti i na štandu na dodatnoj lokaciji na ulazu u gradsku pijacu.