U srijedu (22. februara) počinje nova edukacija u organizaciji Udruženja za razvoj NERDA i Gradske uprave Gračanica.
Edukaciju će voditi profesor Husejin Keran sa Tehnološkog fakulteta u Tuzli na temu kontrole kvalitete i prerade hrane.
Prvi dan ove četverodnevne edukacije obrađivat će se primjeri dobre proizvodne i higijenske prakse sa naglaskom na čišćenje, dezinfekciju i zaštitu od štetočina sa ciljem sprječavanja potencijalnih trovanja hranom.
Drugi dan, koji je predviđen za četvrtak (23. februar) obrađivat će se tehnološki procesi u obradi hrane, dok će se trećeg dana učesnici educirati o pravilnoj pripremi etiketa i deklaracija za prehrambene proizvode.
Četvrtog dana predviđen je mentoring i analiza proizvoda i deklaracija učesnica edukacije.
Ova edukacija održava se uz finansijsku podršku Američke ambasade u BiH, održat će se u Multimedijalnoj sali Grada Gračanica sa početkom u 09:00 časova, a namjenjena je ženama sa područja grada Gračanica.