Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima javnih i privatnih zdravstvenih ustanova

Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima javnih i privatnih zdravstvenih ustanova

12.08.2020|

U cilju što boljeg reagovanja na trenutnu situaciju i sprečavanje mogućnosti širenja zaraze virusom korona, Gradonačelnik Helić je danas održao sastanak sa predstavnicima javnih i privatnih zdravstvenih ustanova , policije, Udruženja poslodavaca, obrtničke komore i šefovima Službi.

Na savjetodavnom sastanku, zatražene su konkretne mjere i prijedlozi  koje Gradska uprava, zdravstvo i policija  trebaju poduzeti kako bi svi na pravi način odgovorili na pandemiju.

Direktorica Doma zdravlja i direktor za medicinska pitanja Opće bolnice dali su kratke informacije o trenutnoj situaciji na području grada Gračanica.

U raspravu su se uključili doktori Rizah Delić, doktorica Nizama  Salihefendić, doktor Muharem Zildžić i drugi, te dali prijedloge koje će Gradonačelnik razmotriti i pretvoriti u formu zaključaka po kojima će se djelovati.

Ocjena je svih da nas čeka dosta posla i više reda, još bolje organizacije i što je veoma važno veće odgovornosti građana i svih drugih u poštivanju i provođenju mjera zaštite.

 

Budimo odgovorni, nosimo masku.