Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Gradonačelnik posjetio udruženje žena Pribava

Gradonačelnik posjetio udruženje žena Pribava

12.02.2020|

Uz bosansku kahvu i razgovor sa članicama udruženja žena Pribava započela je posjeta Gradonačelnika ovom udruženju.

U prostorijama bosanske sobe održan je kratki sastanak i prezentacija svih projekata koje su članice ovog udruženja za svojih 6 godina postojanja realizovale. Imale su se čime i pohvaliti, desetine humanitarnih akcija, organizovanje raznih događaja u mjesnoj zajednici i podrška svim aktivnostima te posjete sajmovima u Bosni i Hercegovini i saradnja sa drugim udruženjima na području grada.

Projekat koji su posebno istakle i  koji je trenutno u realizaciji jeste izgradnja  dječijeg igrališta u Pribavi, koji se radi na inicijativu Gradske uprave ali su i mjesna zajednica i udruženje žena Pribava uzeli svoje učešće.

Jedan od značajnijih projekata u ovoj godini jeste i posjeta Turskoj, tačnije gradu Sarimsakli gdje će sa udruženjem žena Behar iz Škahovice predstavljati grad Gračanicu i Bosnu i Hercegovinu.

Sinošnjoj posjeti udruženju prisustvovao je i Jasmin Jukan, sekretar VMZ i predstavnik džematskog odbora koji je takođe istakao izuzetno dobru saradnju sa Udruženjem i iskoristio priliku da u ime džematskog odbora donira 200 KM za odlazak članica u Tursku.

Gradonačelnik Helić je kazao da je bio svjestan da su ove žene aktivne i vrijedne ali da za mnoge projekte nije znao.  Takođe, rekao je da će ovo udruženje i dalje imati njegovu podršku kao i do sada te da će im pomoći i prilikom odlaska u Tursku sa određenim sredstvima.

Predsjednica udruženja Hazima Topčagić i Gradonačelnik Helić složili su se da imaju zajednički cilj a to je da svojim radom i realizacijom projekata daju puni doprinos u razvoju svoje MZ, grada i boljem životu svojih sugrađana.

Predsjednica je Gradonačelniku uručila i zahvalnicu izražavajući veliko zadovoljstvo što ih je posjetio.