Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Gradonačelnik upriličio prijem za Lejlu Karić, djevojčicu izliječenu od raka i autoricu knjige „Stihovi mog srca“

Gradonačelnik upriličio prijem za Lejlu Karić, djevojčicu izliječenu od raka i autoricu knjige „Stihovi mog srca“

05.11.2019|

Gradonačelnik Helić je danas upriličio prijem za predsjednicu Udruženja Pipol iz Tuzle- Amru Saračević,  Lejlu Karić trinaestogodišnju djevojčicu izliječenu od raka i za njene roditelje.

Djevojčica Lejla je autorica knjige poezije „Stihovi mog srca“, čija će se promocija održati 29.11. u 17:00 sati u Velikoj sali BKC-a.

Obzirom da je Grad Gračanica bio jedan od pokrovitelja knjige, promotori su izrazili želju da se Grad aktivno uključi u proces pripreme promocije u Lejlinom rodnom gradu.

Gradonačelnik je prihvatio bez razmišljanja  da finansijski ali i na druge načine potpomogne promociju ali i samu Lejlinu borbu i uspjeh.

Lejla je ovom prilikom Gradonačelniku poklonila jedan primjerak svoje knjige koja je nastala tokom dana borbe protiv zloćudne bolesti i koja predstavlja njenu pobjedu.

Ni Gradonačelnik nije bio prazne ruke, te je Lejli poklonio knjigu simboličnog naziva „Pomozi sam sebi“ i novčanu pomoć.

Zaključak sastanka je bio da će se poduzeti sve potrebne aktivnosti da se odradi najbolja moguća promocija i da se putem iste pokuša razviti veći osjećaj solidarnosti u društvu.