Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Gradonačelnik uručio donacije za škole sa područja grada Gračanica

Gradonačelnik uručio donacije za škole sa područja grada Gračanica

03.09.2020|

Danas je Gradonačelnik izvršio primopredaju dezinfekcionih sredstava, 3.000 maski za sve škole i po jedan ili dva bezkontaktna toplomjera za 13 škola sa područja grada Gračanica.

Donacija u vrijednosti oko 6.000 KM rezultat je dogovora na sastanku koji je Gradonačelnik održao prošle sedmice sa direktorima, na kome je zatražio da iznesu svoje probleme i potrebe kako bi što spremnije odgovorili na zadatke koji ih očekuju početkom školske godine.

„ Na ovaj način želimo pokazati odgovornost spram problema. Djeca su naša, profesori su naši i to što je Ministarstvo nadležno ne možemo sada čekati. Ja se nadam da kada škola krene nećemo imati problema i da će djeca konačno sa zadovoljstvom sjesti u klupe i nastaviti nastavu“, rekao je Gradonačelnik Helić.

U ime aktiva direktora,  Gradonačelniku se  za donaciju zahvalio Senad Zaketović:„Učenici će u ponedjeljak krenuti u školu i taj prvi dan će se iskoristiti da se upoznaju sa novim pravilima ponašanja i zaštiti od covida-19.  Mi se nadamo da neće biti većih problema“.

Gradonačelnik je svim direktorima i učenicima poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu.