Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Informacija iz Službe civilne zaštite grada Gračanica

Informacija iz Službe civilne zaštite grada Gračanica

26.11.2019|

U sklopu projekta kontrole dosad postavljenih znakova na upozoravanje na opasnost od mina i obilježavanje do sada neobilježenih sumnjivih površina, uposlenici BH MAC-a i pripadnici II čete deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH u saradnji sa Gradskom službom civilne zaštite su zaključno sa današnjim danom postavili oko 500 znakova hitnog obilježavanja na potezu granice Grada Gračanica sa Općinom Doboj Istok do Prijekog Brda, granice Grada Gračanica sa Gradom Gradačac.

Izvršena je kontrola dosad postavljenih znakova hitnog i trajnog obilježavanja prema sumnjivim i rizičnim površinama od mina.

Ovim putem želimo se zahvaliti BH MAC-u i OS BiH, pripadnicima II čete Deminerskog bataljona na uspješno izvršenom poslu.

 Pozivamo Građane Grada Gračanica da ne ulaze u sumnjiva i rizična područja od mina i da ne uklanjaju postavljene znakove, jer time ugrožavaju svoje živote i živote svojih najmilijih.

Svaki uočeni sumnjivi predmet koji asocira na neeksplodirano i minsko eksplozivno sredstvo prijavite Operativnom centru Civilne zaštite na broj 121 ili PU Gračanica na broj 122.

Važno je znati da je uklanjanje znakova za upozoravanje na opasnost od mina krivično djelo za koje se odgovara pred zakonom.