Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

OBILJEŽEN 25. OKTOBAR DAN PENZIONERA-UMIROVLJENIKA

OBILJEŽEN 25. OKTOBAR DAN PENZIONERA-UMIROVLJENIKA

26.10.2015|

Povodom 25. oktobra Dana penzionera u prostorijama Udruženja penzionera/umirovljenika Općine Gračanica upriličeno je svečano obilježavanje ovog datuma. Svečanosti su pored penzionera prisustvovali Općinski Načelnik Nusret Helić i predsjedavajući Općinskogm vijeća Edin Ibrišević.

U sklopu svečanosti u prostorijama Udruženja penzionera održana je peta redovna skupština penzionera umirovljenika Općine Gračanica. Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke: izmjena i dopuna statuta udruženja, odluka o usovima i načinu učlanjenja, visina mjesečne članarine kao i visina novčane pomoći  porodicama umrlih članova. Predstavnici udruženja su  ukazali na loš položaj penzionera i potrebu redovnije uplate doprinosa i povećanja penzija.

Predsjedavajući skupštine penzionera Faruk Delić u svom obraćanju se zahvalio kako Općini Gračanici  tako i svima koji pomažu Udruženje. U saradnji s Općinom Gračanica udruženje penzionera ove godine podjelilo je pakete za 453 penzionera u ukupnom iznosu od 22.650 KM. Obilježavanje ovog datuma počelo je obilaskom bolesnih i iznemoglih članova koje su upriličili predstavnici Udružanja.

Predsjednik udruženja Hasan Konjić je izjavio da  je Udruženje penzionera uspjelo da ublaži svakodnevne probleme sa kojima se susreće. Praksa u svim mjesnim zajednicama je da se povodom Dana penzionera i Međunarodnog dana starih osoba obilaze bolesni i iznemogli te da im se na taj način pruži podrška.

Općinski načelnik je pružio punu podršku penzionerima kada su u pitanju njihovi zahtjevi te istakao da se stečena prava ne smiju ugroziti. Na kraju je dadao da će Udruženje penzionera u Općini Gračanica imati uvijek partnera na način da će podržavati sve aktivnosti koje provodi Udruženje kao što je to činila i do sada.