Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

Obilježen Dan grada Gračanica

Obilježen Dan grada Gračanica

03.06.2020|

Juče je svečanom sjednicom u Velikoj sali BKC-a obilježen 02. juni, Dan grada Gračanica.

Svečanoj sjednici je prethodilo polaganje cvijeća i odavanje počasti na Centralnom spomen-obilježju, Kosturnici borcima NOR-a i Bisti J.B. Tita.

Sjednicu je otvorio Predsjedavajući Gradskog vijeća Nihad Krajinović , a zatim pozvao da se kratko obrati Gradonačelnik grada Gračanica, Nusret Helić.

„Sve što je u prethodnom periodu postignuto u razvoju grada Gračanice rezultat je zajedničkog napora i aktivnosti lokalne vlasti, samoincijative građana, ljudi od posla i biznisa, talentovanih, mladih i ambicioznih građanki i građana. O tome svakodnevno javno i otvoreno govore građani, ocjenjuju, hvale i kude i s pravom propituju. I na licu mjesta dobivaju odgovore.  Eto i zbog toga je Gračanica pozitivno drugačija od drugih sredina“, rekao je gradonačelnik Helić u svom obraćanju.

Gradonačelnik se u svom obraćanju zahvalio svima na upućenim čestitkama te pročitao pristiglu čestitku iz bratske opštine Pljevlja u kojoj stoji i sljedeće: „koristim priliku da vas obavijestim da je Opština Pljevlja cijeneći kvalitet uspostavljene saradnje i vjerujući u nastavak dobrih odnosa naše dvije zajednice,  nedavno dodijelila naziv ‘Gračanička’ jednoj ulici na teritoriji našeg grada.“

Na svečanosti je prikazan film autora Fahrudina Kurtovića „ Od 2. juna do 2. juna“ u kome su sadržane sve aktivnosti i projekti urađeni u prošloj godini.

Ove godine posebno priznanje Gradskog vijeća Gračanica dodijeljeno je svim građanima Gračanice na odgovornosti iskazanoj u vrijeme trajanja vanrednog stanja i doprinosu u suzbijanju širenja korona virusa na našem području.

Dodijeljene su i nagrade za pobjednike na foto konkursu „Stazama mog zavičaja“, a svečanost su upotpunili Naida i Mehdi muzičkim izvedbama.