Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

ODRŽANA SKUPŠTINA UABNOR-A GRAČANICA

ODRŽANA SKUPŠTINA UABNOR-A GRAČANICA

13.07.2016|

U prostorijama Doma penzionera Gračanica, 12.07.2016. godine, održana je sjednica Skupštine Udruženja antifašista i boraca NOR-a Gračanica.
Sjednici su pored članova rukovodstva, prisustvovali i predstavnik Općine Gračanica te Zlatko Dukić, predsjednika SABNOR-a Tuzlanskog kantona.
Na samom početku sjednice, nakon izbora radnih tijela Skupštine, Zlatko Dukić je istakao odličan rad Udruženja u Gračanici, pohvalio je podmlađivanje i naglasio da postoji dosta ideja, na koje bi se sva udruženja mogla ugledati i uvesti u svoju praksu.
Zatim je Ibrahim Nurikić, Predsjednik UABNOR-a Gračanica, predstavio izvještaj o radu udruženja za 2015. godinu, kako sa finansijskog aspekta, tako i sa aspekta brojnosti i vrsta sprovedenih aktivnosti, kao i plan rada za 2016. godinu.

 

Tokom 2015. godine, održane su sjednice UABNOR-a i komisija, te su obilježeni brojni značajni datumi. Također je dosta urađeno na obnovi, očuvanju i izgradnji spomen obilježja, socijalnoj brizi o učenicima NOR-a, a kao najvažnija aktivnost se pokazala organizovana posjeta Srebrenici, koja se uvodi kao redovna aktivnost Udruženja.
Misija UABNOR-a je njegovanje slobodarskih i antifašističkih tradicija naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, očuvanje antifašističke ideje kao životne potrebe građana, vraćanje međusobnog povjerenja među građanima i narodima BiH, njihovo zajedništvo i ravnopravnost, slobodna, neovisna, suverena, nedjeljiva, multinacionalna, sekularna, demokratska država BiH te dobri odnosi među ljudima, bez obzira na naciju, vjeru, rasu ili političku pripadnost.