Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

ODRŽANO SAVJETOVANJE ZA PODUZETNICE I ŽENE SA POSLOVNOM IDEJOM IZ GRADA GRAČANICA

ODRŽANO SAVJETOVANJE ZA PODUZETNICE I ŽENE SA POSLOVNOM IDEJOM IZ GRADA GRAČANICA

20.09.2020|

U organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, u partnerstvu sa Gradom Gračanica, održano je Savjetovanje za žene, posebno poduzetnice i žene koje imaju poslovnu ideju u Gračanici u četvrtak, 17.09.2020. godine u prostoru Hotela Sax. Savjetovanje je organizovano u okviru projekta “Osnažene žene za snažne zajednice – podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH” koji je finansiran od strane Gender Centar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u okviru FIGAP II programa i Grada Gračanica.

Razgovaralo se o specifičnim potrebama lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te su predložene ideje za aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama koje će se realizovati u saradnji s Gradom Gračanica. Tokom savjetovanja se između ostalog radilo na identifikovanju liderica koje su spremne aktivno učestvovati u Klubu za podršku poduzetništva žena te je ovo savjetovanje i inicijalni sastanak Kluba. Također je urađena analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, i promovisani pozitivni primjeri poduzetnica iz Gračanice.

Grad Gračanica podržava inicijative koje osnažuju žene kao i privredu, a potpisivanje Sporazuma o saradnji između Grada Gračanica i Udruženja poslovnih žena u BiH, podrazumijeva razvijanje saradnje Udruženja i Grada Gračanica, sa posebnim naglaskom na formiranje Kluba za podršku poduzetništvu žena. Na ovaj način će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, što će doprinijeti porastu broja poduzetnica i rastu poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.