Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA DRUŠTVENI DOM U TRNOVCIMA

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA DRUŠTVENI DOM U TRNOVCIMA

19.10.2015|

Općinski načelnik Nusret Helić 16.10.2015. godine je posjetio mjesnu zajednicu Trnovci gdje je postavljanjem kamena temeljca ozvaničen početak radova na izgradnji Društvenog doma u mjesnoj zajednici Trnovci.

Osim načelnika i stanovnika mjesne zajednice Trnovci, postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i Selimović Senad Općinski vijećnik i Zaketović Mustafa Predsjednik vijeća MZ Trnovci.

 

će mještanima služiti za održavanje priredbi, radionica kao i aktivnosti koje obuhvataju zdravlje i obrazovanje. Dimenzije ovog objekta su 12,30 x 10,30 m a objekat bi činili suteren i prizemlje. U suterenu je predviđena ambulanta, ordinacija, kancelarija za mjesnu zajednicu dok je za prizemlje predviđena sala za sastanke kao i prostorije za apoteku. Izgradnja društvenog doma radit će se uz finansijsku pomoć Općine Gračanica a vrijednost ovog projekta se procjenjuje na 210.000 KM.

Općinski načelnik Nusret Helić je u svom obraćanju istakao da je Općina Gračanica prepoznala potrebu građana te se odlučila da podrži izgradnju savremenog objekta, namjenjenog za različite sadržaje, koji će moći zadovoljiti potrebe stanovnika MZ Trnovci.Općina će nastojati u kraćem roku obezbijediti neophodnu dokumentaciju kako bi se moglo krenuti u dalju proceduru.

Predsjednik mjesne zajednice se zahvalio općinskom načelniku na podršci vezano za ovaj projekat te istakao da je potrebno strpljenje za okončanje kompletnog projekta.

Predviđeno je da radovi započnu odmah nakon postavljanja kamena temeljca.