Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

POTPISAN DRUGI DIO TRIPARTITNOG SPORAZUMA ZA KORISNIKE DONACIJE IZ PROJEKTA „HITNOG OPORAVKA OD POPLAVA“

POTPISAN DRUGI DIO TRIPARTITNOG SPORAZUMA ZA KORISNIKE DONACIJE IZ PROJEKTA „HITNOG OPORAVKA OD POPLAVA“

11.10.2015|

Potpisan je drugi dio tripartitnog sporazuma u kabinetu Općinskog načelnika Nusreta Helića, 09.10.2015. godine, za korisnike donacije u građevinskom materijalu iz projekta „Hitnog oporavka od poplava-zajam Svjetske banke“.

Ugovor je potpisalo preostalih 5 korisnika a ukupan broj potpisanih tripartitnih sporazuma je 21. Tripartitni sporazum potpisan je između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Općinskog načelnika i građana čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini na području Općine Gračanica.

 

Riječ o projektu u vrijednosti od 380.000 KM, koji je počeo 2015. godine i kojeg finansira Svjetska banka. Isporuka građevinskog materijala za korisnike donacije je počela 10.10.2015. godine.

Sulejman Alijagić, pomoćnik ministra iz sektor za raseljene osobe, povratnike, izbjeglice, readmisiju i dijasporu izjavio da su svi korisnici odabrani putem javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te da realizacija projekta počinje 10.10.2015. godine kada će korisnici odmah moći preuzeti materijale u cjelosti.

Općinski načelnik se zahvalio Ministarstvu na efikasnosti i brzoj realizaciji ovog projekta te istakao da je Općina Gračanica uložila velike napore u saniranju posljedica poplava. Općina Gračanica je na raspolaganju svim korisnicima ove donacije kada je riječ o zahtjevima koji su u nadležnosti Općine Gračanica.