Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Predstavnici EUFOR-a u posjeti Gradonačelniku Heliću

Predstavnici EUFOR-a u posjeti Gradonačelniku Heliću

28.10.2020|

Gradonačelnik Helić razgovarao je danas sa predstavnicima EUFOR-a o predstojećim lokalnim izborima.

Ovo je bila prilika da se predstavnici EUFOR-a informišu o aktivnostima koje je Grad Gračanica poduzeo kako bi se organizovali lokalni izbori u vrijeme pandemije korona virusa i obezbijedila određena sredstva za nabavku zaštitne i druge opreme.

Iskazali su i svoje sumnje da bi se pandemija mogla iskoristiti za određene manipulacije a Gradonačelnik je rekao da će iskoristiti sve resurse kako bi se izborni proces proveo prema Zakonu i sa što manjim incidentima.

Pored pomenutog imali su određena interesovanja ali i pohvale na rad i upravljanje lokalnom zajednicom, svugdje u svijetu prepoznatom kao poduzetnički vodećom te ih je zanimalo koliko je na privredu uticalo trenutno stanje.

Gradonačelnik se kratko osvrnuo na posljedice pandemije te prisutne upoznao da i gračanička privreda prolazi kroz težak period i prilagođava se novim uslovima privređivanja. Posebno su pogođene neke djelatnosti. U granicama svojih mogućnosti Gradska uprava i Gradsko vijeće su brzo intervenisali i finansijski podržali one kojima je rad zabranjen u vrijeme pandemije, poljoprivrednike i dr.

Sastanak je završen prezentovanjem ideja i planova Gradonačelnika Helića za naredni period, a u fokusu kojih su  građani Gračanice.