Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

PRES KONFERENCIJA: HULIGANIZMA U GRAČANICI NEMA I NEĆE GA NI BITI

PRES KONFERENCIJA: HULIGANIZMA U GRAČANICI NEMA I NEĆE GA NI BITI

2015-10-23T09:14:13+00:00 23.10.2015|

U četvrtak, 22.10. 2015. godine, u organizaciji Sportskog saveza općine Gračanica upriličena je pres konferenciju na temu „Huliganizam na sportskim terenima“. Na pres konferenciju su se odazvali sportski radnici i pedagozi sa područja naše općine a uvodne riječi su iznijeli predsjednik Sportskog saveza općine Gračanica, mr. Osman Bukvić i općinski načelnik Nusret Helić. Za riječ su se javili i ostali prisutni i iznijeli svoje stavove i viđenje situacije kao i iskustva iz matičnih klubova. Nakon rasprave doneseno je niz zaključaka. Sportski savez će formirati kompetentnu komisiju od istaknutih i certificiranih sportskih radnika koji će obilaziti kolektive i razgovarati na navedenu temu.U Gračanici huliganizma na sportskim terenima nema i svi će klubovi ali i pojedinci uključeni u njihov rad, uraditi sve kako huliganizma ne bi bilo ni u budućnosti.

 

U programskim aktivnostima Sportskog saveza planirano je da se do Nove godine održi još nekoliko sastanaka ili seminara sa određenim aktuelnim temama u tom trenutku.

Svi prisutni su podržali ovakvu konferenciju i predloženo je da svi kolekivi na općini Gračanica održe sastanke sa ciljem pedagoškog i sportskog usmjeravanja članova svojih kolektiva.
Sastanak je rezultirao zaključkom da se uputi kazna KK Gračanica u smislu nesportskog istupa njihovog člana prema odbojkaškoj ekipi i prijedlog je da UO tog kolektiva iznađe tog krivca i kazni ga sukladno svojim dužnostima primjerenom kaznom.

Krajnji zaključak je da se najoštrije osuđuje nesportski napad prvenstveno na nogometnoj utakmici 11. Kola 1. lige FBiH u smislu napada na zvaničnog predstavnika NK Bratstvo Nusreta Helića.

Na predstojećoj utakmici u 12. kolu Prve nogometne lige FBiH na kojoj Bratstvo dočekuje ekipu Zvijezde iz Gradačca bit će poduzeto niz sigurnosnih mjera, od policijskih do vatrogasnih, da bi se obezbijedila fer i sportska atmosfera koja je uvijek prisutna na gračaničkim terenima.