Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

PREZENTACIJA MEDIJSKE KAMPANJE „PREPOZNAJ DOMAĆE-BUDI PONOSAN-MADE IN BIH“ PONOVO ODRŽANA U GRAČANICI

PREZENTACIJA MEDIJSKE KAMPANJE „PREPOZNAJ DOMAĆE-BUDI PONOSAN-MADE IN BIH“ PONOVO ODRŽANA U GRAČANICI

2015-09-17T11:45:00+00:00 17.09.2015|

U multimedijalnoj sali Općine Gracanica je 16.09.2015. godine održana druga prezentacija medijske kampanje „Prepoznaj domaće-budi ponosan-made in BiH“. Pored predstavnika domaćih kompanija i javnog sektora, prezentaciji je prisustvovao i veliki broj građana.

Prezentacija je krenula iz Gračanice kao privredno najrazvijenije sredine u Tuzlanskom kantonu a glavni cilj kampanje je upoznavanje javnosti sa domaćim proizvođačima, njihovim proizvodima, edukacija javnosti o beneficijama koje donosi i kojima rezultira kupovina domaćih umjesto uvoznih robnih marki i proizvoda.

 

Prezentaciju je održao Zlatko Berbić, direktor projekta, a prisutnima su se obratili Općinski načelnik Nusret Helić, ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Edin Ajanović.

Općinski načelnik Nusret Helić je istakao da će ova četveromjesečna kampanja  imati punu podršku Općine Gračanica uz želju da u njenim okvirima bude što veći broj domaćih proizvođača. Kupovinom domaćih proizvoda vraćamo povjerenje građana u vlastitu državu, jačamo ekonomiju, lokalnu zajednicu i kreiramo pozitivan poslovni ambijent.

Učesnici prezentacije su dali punu podrsku ovom projektu uz aktivno učesce i sugestije koje su u funkciji kvalitetnije kampanje.