Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Promovisan 48. broj Gračaničkog glasnika Tema broja: 50 godina Radio Gračanice

Promovisan 48. broj Gračaničkog glasnika Tema broja: 50 godina Radio Gračanice

12.12.2019|
  1. broj Gračaničkog glasnika tematski je posvećen pedesetoj godišnjici Radio Gračanice i šezdesetoj godišnjici Narodnog univerziteta. Promociji novog broja prisustvovale su brojne Gračanlije ali i gosti iz drugih gradova.

U uvodnom dijelu večeri prisutnima se obratio Gradonačelnik Nusret Helić.

Glavni i odgovorni urednik redakcije Gračaničkog glasnika Omer Hamzić emotivno je vezan za Narodni univerzitet i Radio Gračanicu jer je tu zabilježio svoje prvo radno iskustvo.  Na promociji  je predstavio rad Narodnog univerziteta.

Ulogu moderatora ovog broja glasnika preuzela je glavna i odgovorna urednica Radio Gračanice Melina Kurtović koja je obećala da će i sadašnji kolektiv radija kojeg čine obrazovani i ambiciozni ljudi i dalje postojati tu zbog svojih slušatelja i nastojati da radio u eri digitalnih medija i dalje bude prijatelj mnogih domova.

Tekstovi  objavljeni u ovom broju glasnika samo su otvorili priču o bogatoj prošlosti Radio  Gračanice  rekao je  magistar Edin Šaković.

Direktor BKC-a Gračanica Nedžad Peljto govoreći na promociji osvrnuo se na trenutno stanje i blisku budućnost ove ustanove.

Za posebnu atmosferu večeri bio je zadužen gračanički sevdalija Esed Eso Kovačević i etnomuzikolog Damir Galijašević.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti izloženu  opremu sa kojom su uposlenici Radija radili u svojim početcima.