Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

PROVEDENA JE OBUKA I PROVJERA ZNANJA UPOSLENIKA OPĆINE GRAČANICA IZ OBLASTI ZAŠTITE OD POŽARA

PROVEDENA JE OBUKA I PROVJERA ZNANJA UPOSLENIKA OPĆINE GRAČANICA IZ OBLASTI ZAŠTITE OD POŽARA

22.09.2015|

U srijedu, 23.09.2015. godine, u multimedijalnoj sali Općine Gračanica (nova zgrada općine), završena je obuka i testiranje uposlenika iz oblasti zaštite od požara.

Obuka i testiranje se provode prema planu obuke zaposlenika, državnih službenika i namještenika koji su u radnom odnosu u organu i službama za upravu Općine Gračanica.

Cilj je da se kroz obavezni program obuke uposlenici osposobe za pravilno provođenje mjera zaštite od požara i da se upoznaju sa pravima, obavezama i dužnostima na svom radnom mjestu, kao i opremom, uređajima i sredstvima za zaštitu od požara sa kojima raspolaže Općina Gračanica.

Kroz plan i program obuke pored teoretskog dijela, zaposlenici su imali priliku da se upoznaju sa Pravilnikom o zaštiti od požara te sa praktičnom upotrebom opreme za gašenje požara.

Obuku su izveli predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Gračanica, gospodin Mustafa Bajić, šef Službe za civilnu zaštitu, Senad Kulić šef Odsjeka za civilnu zaštitu i Dževdet Čamdžić šef Odsjeka za zaštitu od požara i vatrogastvo – starješina PVJ.

Uposlenici su bili podijeljeni u tri grupe te su uspješno prošli obuku i provjeru znanja putem testiranja iz oblasti zaštite od požara.