Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

REMIDA: U SLOVENIJI ODRŽAN DRUGI SASTANAK KOORDINACIONOG PROJEKTA

REMIDA: U SLOVENIJI ODRŽAN DRUGI SASTANAK KOORDINACIONOG PROJEKTA

08.10.2013|

Drugi sastanak koordinacionog i upravljačkog odbora projekta REMIDA – Pametni energetski lanci i zajednice u mediteranskom području, održan je 01. i 02.10.2013. godine, a domaćin je bila Općina Šentrupert, Slovenija, jedan od projektnih partnera.

Projektni partneri su tokom sastanka evaluirali dosadašnje aktivnosti, indikatore i rezultate, te posjetili dobre prakse iz područja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Šentrupertu, kao i Centar za kulturno naslijeđe – Muzej sijena na otvorenom u Sloveniji.

Planirano je da održavanje trećeg sastanka koordinacionog i upravljačkog odbora projekta REMIDA bude u Španiji, Valencia, a sastanak je iskorišten i kako bise dogovorile aktivnosti za naredni period.

Podsjećamo, Općina Gračanica kao IPA partner, uz partnere iz Italije, Francuske, Grčke, Slovenije i Crne Gore, sudjeluje u trogodišnjem projektu REMIDA u okviru MED programa. Radi se o projektu koji je direktno usmjeren na zaštitu okoliša i promociju održivog teritorijalnog razvoja, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije i poboljšanje energetske efikasnosti.

Cilj projekta je testiranje i implementacija novih oblika javno-privatnog partnerstva, kako bi se podstakla potražnja za rješenjima na polju obnovljivih izvora energije i energetske efikanosti i razvoju pametnih energetskih lanaca i zajednica.

Kompletni podaci o samom projektu, partnerima i svim ostalim pojedinostima mogu se pronaći na nedavno pokrenutoj web stranici http://remida-besmart.com/partners/, dok se pojedinosti vezane za aktivnosti svakodnevno mogu pratiti i putem društvene mreže facebook: https://www.facebook.com/remida.besmart.