Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

SVEČANO OTVORENJE MULTIMEDIJALNE SALE JU MSŠ GRAČANICA

SVEČANO OTVORENJE MULTIMEDIJALNE SALE JU MSŠ GRAČANICA

06.11.2015|

U petak 06.11.2015. godine u prostorijama Javne ustanove Mješovite srednje škole Gračanica upriličeno je svečano otvorenje multimedijalne sale.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su uz mnogobrojne pozvane goste i općinski načelnik Nusret Helić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Izet Jagodić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, Hasan Ferhatović i direktor MSŠ Osman Bukvić.

Prisutni su imali priliku pogledati kratki film putem kojeg su se mogli upoznati sa uspjesima MSŠ,  projektima koji su realizovali učenici na čelu sa nastavnim osobljem i menadžmentom ove ustanove.

U opremanje Multimedijalne sale, renoviranje sportske sale „Partizan“ kao i druge projekte, uloženo je oko 170 000 KM. U  pomoći oko realizacije navedenih projekata učestvovali su privrednici kao i lokalna vlast istakao je direktor Osman Bukvić. Na kraju svog izlaganja se zahvalio općinskom načelniku Heliću i gračaničkim privrednicima sa kojima menadžment škole ima odličnu saradnju.

Općinski načelnik u svom obraćanju je uputio čestitke školi na uspjesima te se dotakao glavnog i najvažnijeg projekta a to je konačan završetak sportske dvorane na Bazenu.  “Iskreno vjerujem se da će dvije gračaničke srednje škole uz pomoć lokalne zajednice, privrednika, Vlade kantona i svih ostalih nivoa vlasti odlučno krenuti u realizaciju projekta oko završetka radova na dvorani Bazen,  kako bi konačno i gračanički učenici obavljali nastavu tjelesnog odgoja u normalnim uslovima“, istakao je načelnik Helić. Također je obećao da će Općina Gračanica i dalje stojati na raspolaganju učenicima kada su u pitanju stipendije, pomoći pri kupovini knjiga, autobusnih karata idr.

Ministar Jagodić je također čestitao školi na uspjesnom projektu te obećao pomoć vlade u završetku objekta sporske sale.

Nakon završetka svečenosti upriličen je obilazak renoviranih prostorija sale “Partizan” u kojoj učenici obavljaju nastavu tjelesnog odgoja.