Telefon: +387 35 700 800|info@gracanica.gov.ba  |    |  

U GRAČANICI OBILJEŽEN  MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

U GRAČANICI OBILJEŽEN  MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

03.12.2019|

U foajeu BKC-a Gračanica danas 03.12.2019. godine, upriličeno je obilježavanje „Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“.

Nakon prigodne manifestacije koju su upriličili volonteri UG Futura te učenici Muzičke  škole Gračanica,  izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Nusret Helić.

Na izložbi su učestvovali i svoj rad promovisali: JU OŠ “Hasan Kikić“ i „Druga osnovna škola“,  JU OŠ „Klokotnica“ Doboj Istok, Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS- Prihvatni centar „Duje“ Doboj Istok, Resursni centar za dijete i porodicu koji djeluje u sklopu SOS dječijeg sela Gračanica, Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ iz Tuzle, „ANEA-mladi Gračanice“, Centar za mentalno zdravlje koji djeluje u Domu zdravlja Gračanica, Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Gračanica i Dnevni Centar Tešanj.

„Inkluzija ili socijalna uključenost ne podrazumijevaju izjednačavanje svih ljudi, već uvažavanje različitosti svakog pojedinca, oštećenje koje objektivno postoji ne treba negirati, međutim ono ne umanjuje vrijednost osobe kao ljudskog bića“, poručili su predstavnici Future.

Izložba traje danas do 18:00 sati.