Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

Uz pomoć UNDP-a i Gradske uprave Hemodijalizni centar Opće bolnice Gračanica najopremljeniji u Federaciji BiH

Uz pomoć UNDP-a i Gradske uprave Hemodijalizni centar Opće bolnice Gračanica najopremljeniji u Federaciji BiH

12.08.2020|

Hemodijalizni centar Opće bolnice „Dr. Mustafa Beganović“ od danas je bogatiji za 5 novih hemodijaliznih aparata.

Po inicijativi Gradonačelnika Nusreta Helića, UNDP je proveo aktivnosti nabavke aparata vrijednosti oko 100.000 KM.  Projekat „Odgovor na Covid-19“  je finansiran od strane Vlade Norveške, a implementator je UNDP.

„Ovo je nastavak podrške koji UNDP daje korisnicima u borbi protiv Covida-19. Imali ste priliku da vidite u medijima da ti pacijenti koji dolaze na dijalizu u Opću bonicu Gračanica to rade zaista na aparatima koji su dali sve od sebe i čiji je rok korištenja istekao“, rekao je između ostalog Siniša Ubiparipović, predstavnik UNDP-a.

„Mi smo sa UNDP-ijem imali niz projekata uspješn završenih i ovo nam je jedan od najznačajnijih. Pet novih dijaliznih aparata – na taj način želimo zaista ovim ljudima kojima je najteže da budemo na usluzi i da im olakšamo, koliko je to moguće, njihovo liječenje“, rekao je Gradonačelnik Helić i naglasio da će se i u narednom periodu,  poduzimati aktivnosti na stvaranju boljih uslova u zdravstvu.

Na ovoj vrijednoj donaciji su se posebno zahvalili hemodijalizni pacijenti jer neće morati, kako kažu razmišljati da li će aparat stati u pola dijalize a jedan od rezultata je i duži život bolesnika.