Telefon: +387 35 700 800|[email protected]  |    |  

VRIJEDNA DONACIJA GRAČANIČKIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

VRIJEDNA DONACIJA GRAČANIČKIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

15.05.2013|

U humanitarnoj akciji pomoći Bosni i Hercegovini koju je organizovalo udruženje „Eurobiker“ iz Njemačke, bolnicama u Gračanici, Livnu i Srebrenici donirana je medicinska oprema procijenjena na oko milion maraka. Riječ je o modernoj medicinskoj opremi, koju je u BiH dovezao konvoj od 11 šlepera, a koju su članovi pomenutog udruženja uz pomoć Crvenog križa Njemačke prikupljali tokom cijele protekle godine. Oprema je korištena najviše do 5 godina u njemačkim bolnicama i u odličnom je stanju.

Ovo nije prvi put da članovi udruženja „Eurobiker“ pomažu zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji. Naime, humanitarnu pomoć 2004. godine dovezli su u Goražde, a 2012. u Mostar. Kako ističe dr. Herman Munzel, predsjednik ovog udruženja, Bosni i Hercegovini je i dalje potrebna pomoć, bez obzira na to što je mnogo godina prošlo nakon rata.  Dodao je kako je ponosan što na ovaj način mogu pomoći zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.

Ističući da je cilj povezivanje naroda i kultura kroz vožnju motorom, Munzel je kazao kako su članovi ovog udruženja do sada pomoć uputili Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini, Albaniji…

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji, gračaničke zdravstvene ustanove moći će svojim sugrađanima pružiti kvalitetniju medicinsku uslugu.